Saturday, May 29, 2010

sy hani

sy tgh emo. jgn ckp dgn sy.

sakit kepala. tensi. emosi tak stabil. rase nk marah. rase tak nk ckp dgn sesiapa. skrg bukan luteal phase, jd tak boleh nk blame hormone. n secara tak sengaja terponteng ILA hari ni. ok bukan ponteng. ade sbb. sy kene blk. sbb kalau sy stay pun sy tak dpt nk fokus cikgu ajar. tambahan rt muscle levator labii superior sy twitch sejak pg td. iritasi kn? erm tanda2 stress.

mlm kelmarin mimpi pergi starbuck. craving mocha frappucino. bertahun da tak ke starbuck. jd smlm cuti bgn2 terus rase nk pergi starbuck. da mandi da pkai iron bj, da ready nk keluar, plan nk lepak kt starbuck n study skali kt sana. tiba2 rase mls. tangguh kate nk pergi ptg, da ptg pun tak pergi jgk. da pkai bj siap2 da. tp bgs la jgk. sy berjaya tak pergi starbuck smlm. rase cm awk nk sgt pergi. tp awk mcm tak nak pergi. ntah ape2 la.

duh. nape 2,3 hari ni semangat mcm hilang. rase gloomy. rase ade sesuatu yg kurg. rase.. hurm tak tahu la.

semlm da call rumah da. for the 1st time ble call, mb yg angkat. budget tak nk blk msia tahun ni. da ckp dgn mak tak nk blk. kalau boleh nk stay ramadhan kt sini. rindu. mak kate, ibao blk la.. hurm da tak tahu nk ckp ape lg. da tak terckp nk bg alasan pujuk mak bg ibao stay. kene blk jgk la kot nmpknya. rindu kt abg n adek. hurm hawa pun tak blk tahun ni. mesti mak sunyi an kat rumah. ok blk la. hurm ble nk beli tiket? nk blk awl ke lambat?

orthopeadic best. tp ble round rase geram. rase cm nk jerit, hoi! org lain pun nk belajar jgk. selfish btol. tak de la jerit pun. tp da keluar muka iritasi, da rase tak seronok. kalau satu group yg 25 org pun da mcm ni, nanti round tropical med derg group gabung jd 70 org satu group lagi la ntah mcm mane.

ortho lg seminggu. pastu elective courese 2 minggu. pastu tropical med 4 minggu. pastu OSCE. pastu final exam. pastu habis da tahun 4. sekejap saje masa berlalu an.

nk kopi.

Sunday, May 23, 2010

orthopedic

hari ni hari rajin amik gambar. :P

9am-3pm
1st day round orthopedic! hosp nariman.
mula2 dtg masuk hosp da sesat. mujur terserempak dgn SR yg berdedikasi. excited kn tgh sesat2 tiba2 nmpk org melayu. direction, dr bangunan polis besar kt jalan abou ir, belok kanan masuk dlm lg sampai jumpa penjara. cm between jln abou ir and jln odw ke carrefour. hosp jauh. hari2 la nmpknya naik teksi. 2 minggu je. yeay. tram biru kuning dr mahattah masr kot. misi round br, bwk bekal ke kelas hari2. haha.


3pm-430pm
ke bank. solat. and shoping!


530pm-1030pm
project masak & makan @shatby. pizza nana ain. nasi kerabu nana ain. da lama tak spend masa kt rumah masak sama2. seronok!
patung merah dari kiri: bob. liza. kfariez. hani. nana. HA HA.

1030pm. perlu blk ke rumah juge. mls sungguh. rase tak nk blk je. takde heli boleh jemput hantar dr shatby ke camp caesar ke? :P

hari ni sy busy. jd hidup sy bermakna! :D
hbs round obgyn&peds. round br, santai2 lg. masih post exam lg. berlalala lg. hehe.

p/s: tak sabar utk elective course int med and surgery lg 2 minggu. mcm seronok.

Wednesday, May 19, 2010

post mcq obgyn

smlm, sgt bersemangat utk exam hari ni.
and hari ni pergi exam dgn penuh confident walaupun cm tak la well prepared sgt. tp boleh la nk kate bersedia dgn yakin utk exam hari ni. utk obgyn sentiasa bersemangat kn.
jadual kate pukul 9. tp start pukul 10. haih. n nasib baik group kami yg start dulu. mungkin esok shift group A start dulu pula. ok tak kisah la.

exam mcq 50 soalan. for 30 minutes?? oh!
n ble bace soalan, it's soo dr rocca's. agakla susah. should be da patut boleh expect kn. 5 minutes left and still i got 7? questions not answered.
tak sempat double check. tak sempat nk scan buku cuba recall topik kt page mane, tak sempat nk pk lame2, ape yg terlintas, tu yg terus jwb.
huhh. tak pela. da usaha sehabis daya, doa. iA kullu kheir..

obgyn mcm sgt surgery la. and peds sgt mcm int med.
blaja surgery/obgyn cm tak berat sgt, n kitorg really enjoy the lessons dlm class tak mcm int med/peds yg sgt byk bende detail2 semua kene tahu.
tp end up ble exam, subject yg mcm senang tu tak la senang mane pun sbnrnya n lg tak tahu nk jwb instead of subject yg lg byk kene nk bace yg lg berat tu lg mcm boleh la nk jwb jgk.

esok osce obgyn. markah lg byk dr mcq. tp lg tak tahu nk bace ape. -_-

Sunday, May 16, 2010

rickety rosary

lame gle tak update. mcm mane org boleh update semua twitter, blog, tumbler skali gus ah?

smlm exam osce peds. 3 spots and 2 xrays.
dr hazim, coordinator peds yg susah gle nk jumpe, yg tak pernah ajar kitorg pun, is 1 of the examiner in our group. rase cm unfair. dr tanya soalan susah. n tak membantu lansung. haih. nasib satu spot je dgn beliau.
dpt case down syndrome, wheezy chest and growth&development.
xray active ricket and rt upper lobar pneumonia.
soalan best: based on the xray, how old the patient? huhh?? sekejap saje. pukul 930 da hbs exam.

lps exam ke ObGyn. saje je dtg cr semangat lg. hehe.
rindu kot nk tgk org bersalin, bau operation room semua..
masuk2 ER, nmpk dr dept kitorg. err.. ex-dept. ade dr dahlia, dr nadim, dr walid, dr muhammad.
suke gle! aa rindu kt dr2 ObGyn! cm kebetulan hari ni our dept yg duty kt ObGyn. tgk jap 3-4 cases normal delivery, pastu da blk. seronok.

n last week i took my 2nd dose hep B vaccine at nuqabah attiba', smouha. yeay 1 dose je tinggal bulan 10 nanti.

last thurs international day. congrats to the committee members, you guys did very good job la!
tp kitorg peds je yg ade kelas. tp nasib kt cc je pun. lps lecture, derg kate dr abeer kate result keluar within an hour. cm tak percaya sgt. cm saje je nk keluarkn result hari ni nk suruh kitorg stay for international day kn. call dr abeer sendiri mintk comfirmation. dr kate memang akan keluar hari ni.
n tibe2 nmpk dr abeer ade dlm cc tgh pegang result. omg! cuak gle kot. tercmpk jgk air mata sbb berdebar sgt. da la memang palpitation sepanjang hari ni dr pg td. ikut je dr abeer. dr turun kitorg turun. dr naik kitorg naik. haha stalker dr. then pekerja cc tampal result kt kelas bwh.
alhamdulillah. lulus. lulus pun da sgt gembire. exam surgery hari tu susah. expect worse la jgk. lega.
blk rumah, i reward myself with.. baking! tiramisu. this time is much better than the 1st attempt i think..

kelmarin budget cm nk g rumah kfariez. tp sbb exam mls nk keluar.
igt masa 1st year dulu. masa kte alami benda yg same skrg, kfariez belikan bunga. sweet sgt. waktu tu cm, rase seronoknya bile ada kawan kt sblh waktu2 mcm ni. rasa cm nk buat something. terpk hantar delivery bunga kt rumah kfariez. tp cm kelakar je. baik g rumah je an. tp sbb nanti tak tau nk ckp ape. nk msg, nk call pun tak tau nk ckp mcm mane. haih.
smlm status kfariez craving for something. terus ajak keluar boleh la nk belanje.. dgn nana skali. tu je kot yg mampu. at least i want she know that i do care about her. and i'm glad that we had a talk.
walaupun kita kadang2 jauh. tp kita sentiasa ada utk each others kan..


1 down 3 more to go.

red alert! 17/5 mcq peds. 19/5 osce obgyn. 20/5 mcq obgyn.

Friday, May 7, 2010